Den här sidan använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Teknik

 

Simons® Sportsystem skiljer sig från original avgassystem på fyra olika områden som är hörnstenarna vid utveckling av nya system:

 

 

Prestanda

 

Genom att använda fullflödes ljuddämpare och grövre rör sänks mottrycket i systemet. Ett lägre mottryck betyder att gaserna strömmar lättare genom systemet och kan därmed ge högre effekt och lägre bränsleförbrukning. Särskilt i kombination med annan trimning ger systemen en markant högre prestanda. Fullflödes ljuddämpare är konstruerade så att avgaserna flödar genom ett perforerat rör rakt igenom ljuddämparna vilket inte bygger mer mottryck än ett rakt rör i samma dimension. I vissa fall kombineras denna teknik med andra metoder för att få en önskad ljudnivå och lägre mottryck.

 

Design

 

Simons® Sportsystem ger bilen ett sportigt och exklusivt utseende. Till skillnad från många original system används alltid rostfria ändrör i grova dimensioner. Många gånger finns flera olika utföranden till samma bilmodell.  

 

Ljuddesign

 

Fullflödes ljuddämpare ger ett dovare ljud vilket är en önskvärd effekt som ofta förknippas med motorsport. En väl avvägd ljudnivå med sportigt ljud utan störande ljudnivåer i kupén är vår målsättning. Vid ljudmätning höjer vi bara den totala ljudnivån med ett fåtal decibel, men genom att släppa fram de lägre frekvenserna upplevs ljudet utanför bilen som högre. Huvuddelen av Simons sportsystem är typgodkända efter EU:s direktiv för avgassystem. Det innebär att systemen är konstruerade och tillverkade efter stränga regler och kontrollerade och godkända av myndigheter.

För dem som önskar ytterligare högre ljudnivå finns ofta tillbehör i form av så kallade ”racepipes” som ersätter främre dämpare på systemet.


Läs mer om vår utveckling

 

Hållbarhet

 

Alla Simons® Sportsystem är konstruerade för tuff körning. Material och konstruktioner är noga utprovade för att tåla extrema temperaturer för att systemen ska hålla länge med full prestanda. Systemen tillverkas i olika kvalitéer beroende på bilmodell och generation. Alla nya konstruktioner tillverkas i TOP-quality eller SS-quality.

 

Läs mer om materialkvalitéer

Materialkvalitéer
Frakt och villkor
Om du som privatkund handlar för över 1000 kr så bjuder vi på frakten!
Frågor? Kontakta oss

Tel:   0321-53 09 30
Fax:   0321-632 56
Öppettider:
Mån-Tor 07-16, Fre 07-13
E-mail mail@ray.se

Fler kontaktsätt